Spreekuur en visites op afspraak – Apotheekhoudende Huisartsenpraktijk Middenmeer – Middenmeer
Oester 31 1775 JH Middenmeer Tel:0227-501456 0227-502959
Header afbeelding

Spreekuur en visites op afspraak

Wanneer kan ik bellen?

U kunt voor een afspraak de praktijk bellen op werkdagen tussen 08.00 – 10.30 uur, tussen 11.00 – 12.45 uur en 13.15 – 15.00 uur. 

Eenvoudige vragen en uitslagen opvragen

Voor eenvoudige vragen kunt u ook uw vraag via internet stellen in een eConsult. Uitslagen opvragen kunt u het best na 11.00 uur doen, gezien de drukte in de ochtend. Dit kan ook in een eConsult.

Hoe is het spreekuur ingericht?

Het spreekuur is op afspraak en is gebaseerd op 10 minuten per consult. Om uitlopen van het spreekuur te voorkomen, proberen we ons hier strikt aan te houden. Denkt u dat u meer tijd nodig heeft, geeft u dit dan aan bij het maken van de afspraak. De assistente zal dan proberen meer tijd in te plannen. Om de wachttijden zo kort mogelijk te houden, doen wij niet aan een inloopspreekuur.

Waarom stelt de assistente zoveel vragen?

Bij het maken van de afspraak zal de assistente enige gerichte vragen stellen. Dit om de urgentie van de vraag te bepalen, maar ook om te bepalen bij wie u het beste een afspraak kunt maken. Ze is daartoe opgeleid. De assistente is (net als de huisarts) verplicht om vertrouwelijk met uw informatie om te gaan. 

Waarom loopt het soms uit?

Bij spoedgevallen bestaat de kans dat het spreekuur uitloopt of dat uw afspraak moet worden afgezegd. De assistente zal u zo spoedig mogelijk hierover proberen te benaderen. Als u meer dan 15 minuten in de wachtkamer zit en u bent nog niet geroepen, kom dan even naar de balie.

Kan ik ook zonder afspraak langskomen?

Voor het spreekuur moet u altijd vooraf een afspraak maken, tenzij het een spoedgeval betreft, maar ook dan is het raadzaam de praktijk te bellen om te overleggen over wat te doen. Soms is het zo ernstig dat wij voor u een ambulance moeten bellen.

Wanneer komt de huisarts op visite?

Wanneer het om gezondheidsredenen niet mogelijk is om zelf naar de praktijk te komen, dan kan de huisarts u ook thuis bezoeken. De assistente beoordeelt, eventueel samen met de huisarts, of een huisbezoek afgelegd wordt. In de praktijk zijn de mogelijkheden voor onderzoek en behandeling beter. Het huisbezoek is niet bedoeld voor mensen die geen tijd of geen vervoer hebben om naar het gewone spreekuur te komen.

Wilt u een visite aanvragen, doe dit dan alstublieft tussen 08.00 uur en 10.00 uur.