Medewerkers – Apotheekhoudende Huisartsenpraktijk Middenmeer – Middenmeer
Oester 31 1775 JH Middenmeer Tel:0227-501456 0227-502959
Header afbeelding

Medewerkers

Dit zijn de medewerkers uit onze praktijk. Ons team staat voor u klaar om u zo goed mogelijk van dienst te zijn.

Dhr. W.G.H. Bouwmans
Huisarts (apotheekhoudend), praktijkhouder; BIG-nummer 09911041701

Walter Bouwmans is per 1-1-2015 als huisarts en praktijkhouder in Middenmeer gevestigd. Na het vertrek van dokter Koeleman medio 2016 heeft hij de praktijk voortgezet. Hij is opgeleid aan het AMC/UvA te Amsterdam en heeft vooraf aan de huisartsopleiding gewerkt bij de kindergeneeskunde en op de spoedeisende hulp. De praktijk heeft inmiddels het Lloyds kwaliteitscertificaat behaald, waarin jaarlijks alle processen wordt getoetst.

Walter is lid van het Nederlands Huisartsen Genootschap, dat wetenschappelijke onderbouwing van huisartsenzorg voorstaat. Daarnaast is hij aangesloten bij de vereniging Arts & Leefstijl.

Bij levenseindevraagstukken is hij geen principieel tegenstander van euthanasie, mits een situatie aan alle wettelijke voorwaarden voldoet. (Dit vermelden wij hier omdat de beroepscode aanbeveelt dit kenbaar te maken, met het oog op eventuele tijdige doorverwijzing indien een arts principieel tegenstander zou zijn van euthanasie.)

Mw. P. Peek
Huisarts; BIG-nummer 99911783001

Petra Peek is in augustus 2015 afgestudeerd als huisarts aan het VUMC, na eerst ervaring te hebben opgedaan bij de interne geneeskunde en op de spoedeisende hulp in Ierland. Zij is sinds het voorjaar van 2017 bij ons werkzaam als waarnemend huisarts. Zij is sinds 1 juli 2021 medepraktijkhouder geworden. Zie ook dit nieuwsbericht. Bij levenseindevraagstukken is zij geen principieel tegenstander van euthanasie, mits een situatie aan alle wettelijke voorwaarden voldoet. Zij is ook lid van NHG en LHV.

Mw. W.C. Alderlieste
Huisarts; BIG-nummer 49912613001

Wendeline Alderlieste is in maart 2015 aan het VUMC afgestudeerd als huisarts. Voor de huisartsopleiding deed zij als basisarts ervaring op in de acute psychiatrie, de neurologie en in Ghana. Geboren en getogen in West-Friesland, is zij met haar komst in de huisartspraktijk te Middenmeer weer teruggekeerd naar haar roots. Ze probeert samen met de rest van het team iedereen zorg op maat te bieden. Bij levenseindevraagstukken is zij geen principieel tegenstander van euthanasie, mits een situatie aan alle wettelijke voorwaarden voldoet.

Mw. F. Mooij
Huisarts in opleiding
Floor Mooij is gediplomeerd arts en doet de huisartsopleiding van het VUMC Amsterdam. Zij loopt bij ons een jaar stage (t/m februari 2024), waarbij zij een grote mate van zelfstandigheid heeft. Zij is bevoegd tot zelfstandig spreekuur doen. Zij krijgt supervisie op maat van de huisartsen.

Mw. J. van der Veldt
Dokters- en apothekersassistente

Jolien is naast all-round doktersassistente ook apothekersassistente, en al vele jaren in de praktijk werkzaam. Ze doet behandelspreekuur, staat u telefonisch of aan de balie te woord en zij werkt natuurlijk ook in de apotheek. Haar aandachtsgebied is o.a. de baxtermedicatie.

Mw. C. Helmerhorst
Doktersassistente

Christa is all-round doktersassistente en al vele jaren in de praktijk werkzaam. Ze doet behandelspreekuur, staat u telefonisch of aan de balie te woord. Ook doet zij visites bij kwetsbare ouderen. Haar aandachtsgebied is o.a. het opleiden van assistentes.

Mw. L. Soorsma
Dokters- en apothekersassistente; spreekuurondersteuner

Laura Soorsma is apothekersassistente, doktersassistente en spreekuurondersteuner (dat houdt in dat zij zelfstandig bepaalde gezondheidsklachten mag afhandelen). Zij is sinds medio 2015 bij ons werkzaam. Zij komt uit de kop van Noord Holland. Eerder werkte zij in de openbare apotheek. Haar aandachtsgebied is de herhaalservice (proactief herhalen).

Mw. P. Nieuwenhuizen
Apothekersassistente, doktersassistente, praktijkmanager i.o.

Paulien Nieuwenhuizen is sinds najaar 2017 bij ons werkzaam. Zij komt uit de kop van Noord Holland. Eerder werkte zij in de openbare apotheek en bij de centrale bereidingsapotheek. Zij heeft bij ons de opleiding tot doktersassistente voltooid en vervult een taken als praktijkmanager.

Mw. E. Beijer
Apothekersassistente, doktersassistente
Esmiralda Beijer is sinds 2019 bij ons werkzaam als apothekersassistente. Zij heeft jaren in verscheidene openbare apotheken gewerkt. Ze is verheugd op een plek te werken waar apotheek en huisartsenpraktijk nauw zijn verbonden. Bij ons heeft ze het diploma doktersassistent behaald en is op meerdere werkplekken in de praktijk te vinden. Sinds 2023 doet zij ook een preventiespreekuur voor hart-/vaatziekten, hoge bloeddruk en hoog cholesterol.
Mw. N. Schilder
Apothekersassistente
Nadia Schilder werkt sinds september 2022 bij ons als apothekersassistente. U zult haar aan de balie treffen of aan de telefoon. Zij heeft jarenlang ervaring in de openbare apotheek. Ook in de apotheekhoudende huisartsenpraktijk bevalt het haar goed.
Mw. C. Nannes
Apothekersassistente
Claudia Nannes werkt sinds april 2023 bij ons als apothekersassistente. U zult haar aan de balie treffen of aan de telefoon. Zij heeft jarenlang ervaring in de openbare apotheek. Ze zal bij ons gaan ervaren hoe het is als de huisartsenpraktijk en de apotheek nauw aan elkaar zijn verbonden. Zij is bezig met de opleiding tot doktersassistente.

Mw. M. Kok
Praktijkverpleegkundige

Marloes Kok is sinds najaar 2015 bij ons in dienst als praktijkverpleegkundige. Zij houdt spreekuren voor diabetes, longziekten en (preventie van) hart-/vaatziekten. Ook heeft zij een belangrijke rol in ons project ‘zorg voor kwetsbare ouderen’. Zij komt van oorsprong uit West-Friesland en heeft werkervaring in de geriatrie. Samen met de huisartsen heeft zij leefstijladvisering als een van haar speerpunten.

Mw. M. Toonen
POH Jeugd

Mandy Toonen werkt bij ons als praktijkondersteuner (POH) jeugd. Zij heeft een eigen spreekuur waarop kinderen en jongeren terechtkunnen, na verwijzing van de huisarts, als zij niet lekker in hun vel zitten. Dit kunnen psychische klachten zijn maar ook omgaan met moeilijke levensfasen of problemen in het gezin. Zij is in 2023 zelf bevallen van een dochtertje.

Mw. W. Hendrickx
POH GGZ

Winde Hendrickx is in januari 2023 bij ons gestart als praktijkondersteuner GGZ. Zij heeft een eigen spreekuur waarop zij mensen ziet met psychische klachten, na verwijzing van de huisarts. Dit valt onder huisartsenzorg.