Medewerkers – Apotheekhoudende Huisartsenpraktijk Middenmeer – Middenmeer
Oester 31 1775 JH Middenmeer Tel:0227-501456 0227-502959
Header afbeelding

Medewerkers

Dit zijn de medewerkers uit onze praktijk. Ons team staat voor u klaar om u zo goed mogelijk van dienst te zijn!

Dhr. W.G.H. Bouwmans
Huisarts (apotheekhoudend), praktijkhouder; BIG-nummer 09911041701

Walter Bouwmans is per 1-1-2015 als huisarts en praktijkhouder in Middenmeer gevestigd. Na het vertrek van dokter Koeleman medio 2016 heeft hij de praktijk voortgezet. Hij is opgeleid aan het AMC/UvA te Amsterdam en heeft vooraf aan de huisartsopleiding gewerkt bij de kindergeneeskunde en op de spoedeisende hulp. De praktijk heeft inmiddels het Lloyds kwaliteitscertificaat behaald, waarin jaarlijks alle processen wordt getoetst.

Walter is lid van het Nederlands Huisartsen Genootschap, dat wetenschappelijke onderbouwing van huisartsenzorg voorstaat. Daarnaast is hij aangesloten bij de vereniging Arts & Leefstijl.

Bij levenseindevraagstukken is hij geen principieel tegenstander van euthanasie, mits een situatie aan alle wettelijke voorwaarden voldoet.

Mw. P. Peek
Huisarts; BIG-nummer 99911783001

Petra Peek is in augustus 2015 afgestudeerd als huisarts aan het VUMC, na eerst ervaring te hebben opgedaan bij de interne geneeskunde en op de spoedeisende hulp in Ierland. Zij is sinds het voorjaar van 2017 bij ons werkzaam als waarnemend huisarts. Zij is sinds 1 juli 2021 medepraktijkhouder geworden. Zie ook dit nieuwsbericht. Bij levenseindevraagstukken is zij geen principieel tegenstander van euthanasie, mits een situatie aan alle wettelijke voorwaarden voldoet. Zij is ook lid van NHG en LHV.

Mw. W.C. Alderlieste
Huisarts; BIG-nummer 49912613001

Wendeline Alderlieste is in maart 2015 aan het VUMC afgestudeerd als huisarts. Voor de huisartsopleiding deed zij als basisarts ervaring op in de acute psychiatrie, de neurologie en in Ghana. Geboren en getogen in West-Friesland, is zij met haar komst in de huisartspraktijk te Middenmeer weer teruggekeerd naar haar roots. Ze probeert samen met de rest van het team iedereen zorg op maat te bieden. Bij levenseindevraagstukken is zij geen principieel tegenstander van euthanasie, mits een situatie aan alle wettelijke voorwaarden voldoet.

Mw. E. van Vlaanderen
Huisarts; BIG-nummer 29916848001

Esther van Vlaanderen komt uit Volendam en werkt bij ons sinds oktober 2020 als waarnemend huisarts.

Mw. J. van der Veldt
Dokters- en apothekersassistente

Jolien is naast all-round doktersassistente ook apothekersassistente, en al vele jaren in de praktijk werkzaam. Ze doet behandelspreekuur, staat u telefonisch of aan de balie te woord en zij werkt natuurlijk ook in de apotheek. Haar aandachtsgebied is o.a. de baxtermedicatie.

Mw. J. Captijn
Doktersassistente

José is all-round doktersassistente en al meerdere jaren in de praktijk werkzaam. Ze doet behandelspreekuur, staat u telefonisch of aan de balie te woord en zij werkt ook in de apotheek. Haar aandachtsgebied is o.a. de certificering.

Mw. C. Helmerhorst
Doktersassistente

Christa is all-round doktersassistente en al meerdere jaren in de praktijk werkzaam. Ze doet behandelspreekuur, staat u telefonisch of aan de balie te woord en zij werkt ook in de apotheek. Ook doet zij visites bij kwetsbare ouderen. Haar aandachtsgebied is o.a. het opleiden van assistentes.

Mw. L. Soorsma
Dokters- en apothekersassistente; spreekuurondersteuner i.o.

Laura Scholten-Soorsma is apothekersassistente en doktersassistente en sinds medio 2015 bij ons werkzaam. Zij komt uit de kop van Noord Holland. Eerder werkte zij in de openbare apotheek. Haar aandachtsgebied is de herhaalservice (proactief herhalen). Zij is tevens bij ons in opleiding tot spreekuurondersteuner huisartsenzorg. Dit laatste houdt in dat zij zelfstandig bepaalde gezondheidsklachten mag afhandelen.

Mw. P. Nieuwenhuizen
Apothekersassistent, doktersassistent i.o.

Paulien Nieuwenhuizen is apothekersassistente. Zij is sinds najaar 2017 bij ons werkzaam. Zij komt uit de kop van Noord Holland. Eerder werkte zij in de openbare apotheek en bij de centrale bereidingsapotheek. Zij volgt daarnaast de opleiding tot doktersassistente.

Mw. E. Beijer
Apothekersassistent

Esmiralda Beijer is sinds 2019 bij ons werkzaam als apothekersassistente. Zij heeft jaren in verscheidene openbare apotheken gewerkt. Ze is verheugd op een plek te werken waar apotheek en huisartsenpraktijk nauw zijn verbonden.

Mw. M. Kok
Praktijkverpleegkundige

Marloes Kok is sinds najaar 2015 bij ons in dienst als praktijkverpleegkundige. Zij houdt spreekuren voor diabetes, longziekten en (preventie van) hart-/vaatziekten. Ook heeft zij een belangrijke rol in ons project ‘zorg voor kwetsbare ouderen’. Zij komt van oorsprong uit West-Friesland en heeft werkervaring in de geriatrie. Samen met de huisartsen heeft zij leefstijladvisering als een van haar speerpunten.

vacant
POH Jeugd

We zijn nog in afwachting van een nieuwe praktijkondersteuner (POH) jeugd. Zij heeft een eigen spreekuur waarop kinderen en jongeren terechtkunnen, na verwijzing van de huisarts, als zij niet lekker in hun vel zitten. Dit kunnen psychische klachten zijn maar ook omgaan met moeilijke levensfasen of problemen in het gezin.

 

Mw. J. Harkes
POH GGZ

Jèsica Harkes is in mei 2021 bij ons gestart als praktijkondersteuner GGZ. Zij heeft een eigen spreekuur waarop zij mensen ziet met psychische klachten, na verwijzing van de huisarts. Dit valt onder huisartsenzorg.